fbpx
AktualnoCovid kapacitet osječke bolnice popunjen 80 posto

Covid kapacitet osječke bolnice popunjen 80 posto

Tako je od 150 predviđenih kreveta trenutačno popunjeno njih 121 ili 80 posto kapaciteta. U Respiracijskom centru se trenutačno nalazi 30 pacijenata.
U OŽB Našice je trenutačni kapacitet za COVID pacijente 50 kreveta, a popunjeno je njih 41 ili također nešto malo više od 80 posto kapaciteta. Kapaciteti bolnica za COVID pacijente se prenamjenom ostalih bolničkih odjela i objekata konstantno prilagođavaju novonastalim potrebama. Statistika smrtnosti u ovom valu pandemije se u Osječko – baranjskoj županiji penje sljedećom putanjom. U srpnju dvije preminule osobe, u kolovoz njih 9 preminulih, u rujnu 14 preminulih, u listopadu njih 45, te u prvih 18 dana studenog već 71 preminula osoba.

Poziv na cijepljenje

Kada se gleda odnos cijepljenih i necijepljenih u ukupnom broju preminulih od ili uz COVID-19 oko 80 posto od ukupnog broja preminulih osoba nisu bili cijepljeni protiv koronavirusa. Oko 20 posto od ukupnog broja preminulih osoba od ili uz COVID-19 bili su cijepljeni protiv koronavirusa, no oko 95 posto (od tih 20 posto) imali su snažne komorbiditete
Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Dom zdravlja Osječko-baranjske županije putem medija i sredstava priopćavanja pozivaju sve zainteresirane stanovnike Osječko-baranjske županije na cijepljenje prvom dozom protiv bolesti COVID-19 bez prethodnog naručivanja u subotu (20. studenoga 2021. godine) od 8:00 do 13.00 sati te od 14:00 do 19:00 sati i nedjelju (21. studenoga 2021. godine) od 8:00 do 13.00 sati te od 14:00 do 19:00 sati u sportskoj dvorani Gradski vrt. Cijepljenje se provodi cjepivom Moderna i Janssen.

Na cijepljenje se mogu odazvati i svi hrvatski državljani koji nemaju status osigurane osobe prema zakonima kojima se uređuje obvezno zdravstveno osiguranje i obvezno zdravstveno osiguranje i zdravstvena zaštita stranaca u Republici Hrvatskoj, državljani Republike Hrvatske izvan Republike Hrvatske koji se zateknu na teritoriju RH, kao i ostale osobe koje imaju strano državljanstvo, a zateknu se ovdje. Na cijepljenje je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu, zdravstvenu iskaznicu te putovnicu ukoliko je osoba strani državljanin.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike