Cijepljenje na punktovima ili u ordinaciji – odluka je liječnika
foto: Shutterstock

Više od 70 posto ordinacija obiteljske medicine odlučilo je cijepljenje protiv COVID-19 provoditi na organiziranim punktovima.

Većina ordinacija obiteljske medicine odlučila se svoje pacijente cijepiti protiv COVID-19 cijepiti na punktovima za cijepljenje protiv te zarazne bolesti. U takvim prostorima istovremeno, kako je objasnila dr. Nataša Ban Toskić, radi više timova, a liječnici iz svojih ordinacija upućuju svoje pacijente na punktove gdje dežuraju prema rasporedu i provode cijepljenje. Za takav oblik organizacije cijepljenja odlučilo se, kako je ova liječnica rekla na nedavno održanom okruglom stolu na temu cijepljenja i oboljelih od dijabetesa, nešto više od 70 posto ordinacija obiteljske medicine. Dio njih pak odlučio se protiv COVID-19 svoje pacijente cijepiti u svojim ordinacijama.


Kako to izgleda? Zovem pacijente koji su se prijavili, odabrala prvih šest, nazvala ih i pitala ih žele li doći na cijepljenje. Ti razgovori traju dosta dugo jer pacijenti imaju puno pitanja. Za to sve mi je otprilike trebalo dva sata – rekla je dr. Ban Toskić, inače predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KOHOM).

 

U tijeku je cijepljenje prioritetnih skupina koje je klasificirao Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments