Odgođeno saslušanje dr. Biloglava, protiv dr. Demirović obustavljen

Datum:

Komora je priopćila da u odluci o obustavljanju postupka protiv Demirović, Časni sud nije ulazio u sadržaj i meritum same prijave. Povjerenstvo za medicinsku etiku i deontologiju HLK-a na tu će se odluku žaliti Visokom časnom sudu.  U disciplinskom postupku protiv liječnika Damira Biloglava odgođen je početak rasprave za mjesec dana.
Postupak protiv to dvoje liječnika pokrenut je zbog sumnje da su svojim javnim istupima postupali protivno Kodeksu medicinske etike i deontologije koji propisuje postupanje u skladu sa spoznajama suvremene medicine i znanosti.

Prosvjed ispred HLK

Dok su Biloglav i Demirović bili na zakazanom ročištu, pred zgradom Hrvatske liječničke komore okupilo se stotinjak prosvjednika tražeći odlazak vodstva Komore i oduzimanje licence njezinom predsjedništvu, koje su optužili za ‘vraćanje verbalnog delikta iz olovnih vremena’.
Skup potpore za dvoje liječnika u organizaciji pokreta “Slobodni zajedno”, prerastao je u prosvjed cijepljenju protiv covida, vladajućoj politici, ali i covid-potvrdama koje već neko vrijeme nisu na snazi.
Ginekologinja Marija Divić, predsjednica Udruge zviždača, prozvala je vodstvo Komore da sudi svojim članovima umjesto da ih zaštiti. Otvorila je pitanje i obaveznog članstva liječnika u Komori te istaknula da je odbijen zahtjev udruge “da sudjeluju na suđenju kao zainteresirana javnost”.
Izrazila je i sumnju u zakonitost i etičnost postupanja predsjednice Etičkog povjerenstva HLK Lade Zibar i članova povjerenstva, za koje je ustvrdila da su se diskreditirali svojim odlukama.

 

Podijelite objavu:

Popularno

Ostalo
Related

Voditeljica Referentnog centra za PTSP o prvom vodiču za ljude s traumama

Nebrojeno se puta u nekom od javnih servisa dogodi...

Glukagon u spreju dostupan u ljekarnama na recept

Od 1. prosinca u svim je ljekarnama na recept...

Povećanje naknade za dopust za njegu djeteta s težim poteškoćama

Uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u Vladi su...

Turski građevinari započinju obnovu Vinogradske

U KBC-u Sestre milosrdnice kreće obnova šest objekata oštećenih...