BiH zatražila i primila donaciju cjepiva pa je uništila zbog isteka roka trajanja
foto: Armin Durgut/PIXSELL

U Bosni i Hercegovini, zbog isteka roka valjanosti, morali su uništiti cjepivo protiv covida-19 koje im je donirala Austrija, jer ga nisu na vrijeme iskoristili.

Rok za korištenje istekao je u listopadu i studenom, objavio je austrijski tjednik Profil. Austrijsko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je tamošnjoj novinskoj agenciji APA da je BiH unaprijed znala za rok trajanja doniranih doza cjepiva. Naglasili su i da su se zemlje poput BiH same prijavile za cjepivo te da su unaprijed bile obaviještene o tome koje se cjepivo donira i koji je rok trajanja te su same odlučile hoće li prihvatiti donaciju ili ne.

“BiH je jasno zatražila cjepivo i od početka je znala za rok trajanja”, rekla je za APA glasnogovornica austrijskog ministarstva vanjskih poslova.

Austrija je u kolovozu ove godine donirala BiH pola milijuna doza AstraZenecina cjepiva protiv covida-19. Osim Bosni i Hercegovini, Austrija je cjepivo donirala Ukrajini, Gruziji, Tunisu, Libanu, Iranu, Vijetnamu i Kostariki. Najveći dio pripao je Iranu koji je dobio milijun doza i BiH – 500.000 doza.

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments