fbpx
AktualnoBeroš: Zahvaljujući testiranju u dan i pol otkriveno 1265 pozitivnih građana

Beroš: Zahvaljujući testiranju u dan i pol otkriveno 1265 pozitivnih građana

„Svi ovi ljudi da nisu testiranjem proglašeni pozitivnim, bili bi u svojim radnim okruženjima, obiteljima i širili bi virus, ne svojom krivnjom, već zato što nisu ni znali da su pozitivni. Uvođenjem ove mjere spriječili smo širenje virusa”, poručio je Beroš..

Istodobno je zbog velikog broja covid pacijenata najavio daljnje smanjivanje hladnih pogona i elektivnih zahvata u bolnicama diljem Hrvatske.  Dogovor o tome postignut je na današnjem sastanku ekspertne skupine Ministarstva zdravstva.
Upravo je situaciju u bolnicama ministar naveo kao argument za uvođenje covid-potvrda te istaknuo da se redukcija bolničkih kapaciteta odražava na zdravstveno stanje nacije.
Dodao je i da istraživanja dokazuju da cijepljeni, ako su i zaraženi, nose manje količine virusa, manje se razboljevaju i mogu manje širiti bolest.
Odgovarajući na negodovanje građana i prosvjede zbog covid potvrda, naglasio je da su one ključan instrument kojim se može postići zdravstvena sigurnost, a sve one koji govore drugačije treba zapitati zašto to rade.

Molim sve stručnjake da govore u ime znanosti i struke, a sve ostale molim da se suzdrže od komentara jer njihova riječ nekoga zbunjuje, potiče na necijepljenje, potiče na netestiranje. Nije mi doista jasno zašto se netko odbija testirati, rekao je Beroš.

O navodima kako gradske uprave Sinja i Primoštena te Ured predsjednika Republike nemaju namjeru testirati svoje zaposlenike i goste, Beroš je poručio da će poduzeti određene korake sukladno zakonu i propisima.
Komentirao je i najavu referendumske inicijative Mosta protiv covid potvrda.

– Mišljenja sam da su covid potvrde, ne apsolutno dobro, ali u ovome trenutku optimalno rješenje za kontrolu aktualne epidemiološke situacije. Tko god misli da ima bolje rješenje dobrodošao je, pozivam gospodu iz Mosta da predlože koji je njihov koncept odgovora kada je 14-dnevna stopa novozaraženih na 100.000 stanovnika u Hrvatskoj veća od 1400, zaključio je Beroš.

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike