fbpx
AktualnoBeroš: Među testiranim zdravstvenim djelatnicima 20 pozitivnih

Beroš: Među testiranim zdravstvenim djelatnicima 20 pozitivnih

To su naši asimptomatski djelatnici koji bi, da nisu testirani, ušli u zdravstveni sustav i mogli bi prenijeti zarazu bolesnicima. Još jedan neoborivi argument da su mjere neophodne u zaštiti pacijenata i zaposlenika, poručio je Beroš prvoga dana uvođenja potvrda.

Prosvjedovalo se jučer ispred KBC-a Zagreb, Split i Osijek. U KBC-u Zagreb dvoje je testiranih bilo pozitivnih, a u KBC-u Osijek šestero. Nezadovoljni djelatnici pred KBC-om Split vodstvu bolnice izvikivali su „sotono”, prodana dušo”. Kontrola potvrda u KBC-u Rijeka protekla je bez problema i prosvjeda.

Beroš je u središnjem Dnevniku HTV-a rekao da je broj onih koji se nisu željeli testirati minoran – prema podacima prikupljenima do 12 sati, naveo je, u KBC-u Zagreb nisu testirana četiri djelatnika, u KBC-u Rijeka njih tri, u KBC-u Split svi su testirani, a u KBC-u Sestre milosrdnice nije testirano devet djelatnika.

Na pitanje do kada će se tolerirati one koji se ne žele testirati, Beroš je odgovorio da postoji Zakon o radu koji determinira neke od tih elemenata te ponovio da oni koji nisu obavljali svoje radne dužnosti neće dobiti plaću.

Opomene ravnatelja

U ovisnosti o vrsti posla i drugim okolnostima, poslodavac, odnosno ravnatelj će u okviru Zakona o radu moći odrediti i druge vrste sankcija, rekao je Beroš, dodavši da su u ovom trenutku usmjereni prema opomenama, ali da će se vidjeti kako će stvari dalje ići.

Doista ne mogu razumjeti ljude koji se ne žele testirati, i to besplatno, ocijenio je ministar .

Govoreći o eventualnom uvođenju COVID potvrda u druge sektore, rekao je kako će to ovisiti isključivo o epidemiološkoj situaciji i kretanju zaraze.

Iz policije su pak poručili da rade na identifikaciji ljudi koji su organizirali prosvjede u krugu bolnica s obzirom da zakon o javnom okupljanju zabranjuje takva okupljanje. Prosvjedi nisu bili prijavljeni policiji koja je zatražila i snimke videonadzora.

 

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike