AktualnoBeroš: inspekcija nije utvrdila nestanak lijekova u KB Sveti Duh

Beroš: inspekcija nije utvrdila nestanak lijekova u KB Sveti Duh

Pokazale su to inspekcije Ministarstva zdravstva i HZZO-a koje su ovih dana “češljale” evidenciju potrošnje lijekova u toj zagrebačkoj bolnici.
“Preliminarno, inspekcije nisu ustanovile manjak lijekova, dogodio se propust u evidenciji, a sljedećih dana očekujem inspekcijski nalaz”, izjavio je Beroš novinarima u Splitu, gdje je posjetio tamošnji KBC.
Poručio je da će se propuste nastojati ispraviti, ali ono što je važno – zdravstveni proračun nije oštećen.
Osvrnuo se i na mogućnost proglašenja kraja epidemije covida-19, s obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju, te poručio da nisu ispunjeni svi preduvjeti. Epidemija jest pri kraju, ali i dalje je potreban oprez i tek treba vidjeti što će biti najesen, kaže ministar.

Zakonske izmjene

Potvrdio je da je ovih dana ukinuto obavezno testiranje u zdravstvenim ustanovama i ustanovama socijalne skrbi, no ostale mjere, poput nošenja maski u tim ustanovama, i dalje su na snazi.
Procedura je takva da kraj epidemije proglašava Vlada, na prijedlog Ministarstva i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.
“Ako neće biti novih varijanti i ako će situacija biti ovako stabilna, vjerujem da je to u dogledno vrijeme jedna od opcija”, rekao je Beroš.
Najavio je da početkom lipnja u javno savjetovanje idu zakonski prijedlozi vezani uz poboljšanje primarne i sekundarne zdravstvene zaštite.
Uskoro bi, kaže, sve zdravstvene ustanove trebale biti informatički povezane kroz sustav eUputnica, eNalaza i eKartona, a najavio je i jačanje primarne zdravstvene zaštite i obećao dva nova CT-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Podijelite članak:

spot_imgspot_img
spot_imgspot_imgspot_img

Najnovije

Više iz rubrike

Izabrali čitatelji

Naše rubrike